Zielona pasta

Postanowiła, że przyda się na blogu parę przepisów, dzięki którym łatwiej będzie funkcjonować w ten czas #zostanwdomu. Pierwszym przepisem, który zagości na blogu jest przepis na "kryzysową" zieloną pastę. Dlaczego kryzysową, bo do jej zrobienia potrzebujecie tylko 3/4 składników, które myślę, że znajdziecie w kuchni bez problemu i gotowe! Smak jest rewelacyjny i na 100% umili i uatrakcyjni śniadanie lub kolację :) No to do dzieła :)

SKŁADNIKI:
0,5 opakowania mrożonych brokułów
50 g mrożonego groszku (można pominąć jeśli nie macie go akurat w zamrażalniku)
2 jajka
1,5 łyżki majonezu
0,5 łyżki musztardy
sól i pieprz do smaku

WYKONANIE:
Jajka gotujemy na twardo (od zagotowania ok. 8 minut), studzimy, obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Brokuły i groszek (jeśli używamy) wrzucamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy 7 minut, studzimy, a następnie rozgniatamy widelcem na papkę. Dodajemy jajka, majonez, musztardę, sól i pieprz. Całość mieszamy, kosztujemy o doprawiamy według własnych upodobań. Podajemy i zajadamy! Smacznego :)


Komentarze

Popularne posty