Pasta z makreli ekstra
Prosta pasta z makreli z dodatkiem ogórka konserwowego i jajka, to coś co na 100% możesz wykorzystać zarówno na śniadanie, jak i kolację :) smak jest wspaniały, chrupkość ogórka dodaje paście atrakcyjności :) Polecam wszystkim, bo warto :)
SKŁADNIKI (dla 4 osób):
1 średnia wędzona makrela
2 jajka
5 ogórków konserwowych
ćwiartka cebuli lub zielona cebulka (opcjonalnie)
majonez
sól
pieprz
WYKONANIE:
Jajka ugotować na twardo. Makrelę obrać ze skóry, dobrze oczyścić z ości i podzielić na mniejsze kawałki. Ostudzone jajka i ogórki potrzeć na tarce, cebule, jeżeli używacie również, wszystko dodać do makreli. 3 łyżki majonezu, sól oraz pieprz dodać do pasty, wymieszać i sprawdzić czy jest wystarczająco doprawione i czy majonezu jest dla nas wystarczająco. Podawać najlepiej ze świeżym pieczywem. Smacznego :)
SKŁADNIKI (dla 4 osób):
1 średnia wędzona makrela
2 jajka
5 ogórków konserwowych
ćwiartka cebuli lub zielona cebulka (opcjonalnie)
majonez
sól
pieprz
WYKONANIE:
Jajka ugotować na twardo. Makrelę obrać ze skóry, dobrze oczyścić z ości i podzielić na mniejsze kawałki. Ostudzone jajka i ogórki potrzeć na tarce, cebule, jeżeli używacie również, wszystko dodać do makreli. 3 łyżki majonezu, sól oraz pieprz dodać do pasty, wymieszać i sprawdzić czy jest wystarczająco doprawione i czy majonezu jest dla nas wystarczająco. Podawać najlepiej ze świeżym pieczywem. Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz