Pasta z makreli
Najprostsza, ale przepyszna, tak bywa często :) Zrobicie, a nie pożałujecie :)
SKŁADNIKI (dla 2 osób):
1 mała lub pół dużej wędzonej makreli
majonezu, musztardy, pieprz (ja na pół dużej makreli dałam 1 łyżeczkę majonezu, 0,5 łyżeczki musztardy i odrobinę pieprzu)
zielona cebulka
do podania:
jajko ugotowane na twardo
ogórek kiszony, grzybki marynowane (co się lubi :D)
WYKONANIE:
Makrelę obieramy ze skóry i pozbawiamy ości, dokładnie gnieciemy widelcem, dodajemy majonez, musztardę, pieprz - doprawiamy do smaku jak kto lubi, a podajemy z dodatkami jakimi lubimy lub samą posypaną zieloną cebulką. Smacznego :)
SKŁADNIKI (dla 2 osób):
1 mała lub pół dużej wędzonej makreli
majonezu, musztardy, pieprz (ja na pół dużej makreli dałam 1 łyżeczkę majonezu, 0,5 łyżeczki musztardy i odrobinę pieprzu)
zielona cebulka
do podania:
jajko ugotowane na twardo
ogórek kiszony, grzybki marynowane (co się lubi :D)
WYKONANIE:
Makrelę obieramy ze skóry i pozbawiamy ości, dokładnie gnieciemy widelcem, dodajemy majonez, musztardę, pieprz - doprawiamy do smaku jak kto lubi, a podajemy z dodatkami jakimi lubimy lub samą posypaną zieloną cebulką. Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz