Zupa krem z zielonego groszku
Pyszna, delikatna, kremowa zupa z zielonego groszku. Błyskawiczna w przygotowaniu i doskonała w smaku. Polecam wszystkim smakoszom roślin strączkowych i nie tylko :)
SKŁADNIKI (dla 4 osób na małe bulionówki jak na zdjęciu):
400g mrożonego zielonego groszku
500ml wody
100g serka topionego typu złoty ementaler
sól, sos sojowy do smaku
WYKONANIE:
Wodę zagotowujemy z łyżeczką soli, do wrzącej wody wsypujemy groszek i gotujemy tyle ile podane na opakowaniu. Gdy groszek jest już miękki dodajemy do niego serek i blendujemy aż do otrzymania gładkiej konsystencji, doprawiamy sosem sojowym oraz solą i podajmy z grzankami. Smacznego :)
SKŁADNIKI (dla 4 osób na małe bulionówki jak na zdjęciu):
400g mrożonego zielonego groszku
500ml wody
100g serka topionego typu złoty ementaler
sól, sos sojowy do smaku
WYKONANIE:
Wodę zagotowujemy z łyżeczką soli, do wrzącej wody wsypujemy groszek i gotujemy tyle ile podane na opakowaniu. Gdy groszek jest już miękki dodajemy do niego serek i blendujemy aż do otrzymania gładkiej konsystencji, doprawiamy sosem sojowym oraz solą i podajmy z grzankami. Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz