Makaron z łososiem
Delikatny, rozpływający się w ustach makaron z łososiem wędzonym oraz koperkiem. Doskonały na przyjęcia, czy rodzinny obiad. Dlaczego? Ponieważ jest ekspresowy, a wytworny :)
SKAŁDNIKI (dla 2-4osób):
300g makaronu penne pełnoziarnistego
100g łososia wędzonego
1 opakowanie (250g) serka mascarpone
0,5 pęczka koperku
łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
opcjonalnie starty ser np. parmezan, cheddar
WYKONANIE:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Łososia pokroić na mniejsze kawałki i na patelni o nieprzywieralnej powłoce podsmażyć go przez 2-3 minuty, aż straci mocno różowy kolor i stanie się bladoróżowy. Następnie dodajemy mascarpone i mieszając czekamy aż się rozpuści. Gdy ser się rozpuści dodajemy sok z cytryny, sól pieprz i doprawiamy według uznania. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek, całość mieszamy dokładnie z makaronem i podajemy ciepłe posypując startym serem (nie koniecznie). Smacznego :)
SKAŁDNIKI (dla 2-4osób):
300g makaronu penne pełnoziarnistego
100g łososia wędzonego
1 opakowanie (250g) serka mascarpone
0,5 pęczka koperku
łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
opcjonalnie starty ser np. parmezan, cheddar
WYKONANIE:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Łososia pokroić na mniejsze kawałki i na patelni o nieprzywieralnej powłoce podsmażyć go przez 2-3 minuty, aż straci mocno różowy kolor i stanie się bladoróżowy. Następnie dodajemy mascarpone i mieszając czekamy aż się rozpuści. Gdy ser się rozpuści dodajemy sok z cytryny, sól pieprz i doprawiamy według uznania. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek, całość mieszamy dokładnie z makaronem i podajemy ciepłe posypując startym serem (nie koniecznie). Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz