Tortellini ze szpinakiem

Czasami są takie dni, że na obiad potrzeba zrobić coś w ekspresowym tempie i takie jest dzisiejsze danie:) Wszystko robi się w max 20, a smak i aromat jakby robiło się danie wybitnych szefów kuchni. Niestety, choć domowe tortellini czekają w kolejce do odhaczenia jako zrobione, te w przepisie są kupione i gotowe do ugotowania, ale warto wypróbować ten przepis :)

SKŁADNIKI:
1 opakowanie tortellini z szynką prosciutto (np. Mellisa)
1 opakowanie mrożonego szpinaku (liście)
1 ząbek czosnku
100ml słodkiej śmietanki 30%
30g startego parmezanu
 sól, pieprz

WYKONANIE:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Szpinak wkładamy do rondla i dodajemy odrobinę wody, rozmrażamy i od czasu rozmrożenia gotujemy pod przykryciem przez 9 minut. Po tym czasie wlewamy śmietankę, dodajemy starty ser, ząbek czosnku, wszystko mieszamy i doprawiamy solą i cukrem. Ugotowany makaron odcedzamy i całość mieszamy ze szpinakiem. Podajemy i smacznego :)



Komentarze

Popularne posty