Pasta jajeczna
To chyba taka nasza domowa potrawa. Uwielbiamy ją jeść na śniadanie z świeżą bułką, albo chlebem. Pastę robi się szybko i prosto, a smakuje wyśmienicie, z resztą osądzicie sami jak wypróbujecie i skosztujecie :)
SKŁADNIKI (dla 2 osób):
3 jajka ugotowane na twardo (jeśli robię pastę na rano to gotuję wieczór wcześniej i po ostudzeniu przechowuję w lodówce, rano obieram)
0,5 małej cebuli lub cebula dymka
majonez
sól, pieprz
WYKONANIE:
Jajka obierać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Cebule obierać i zetrzeć na małych oczkach (jeżeli używacie dymki to pokroić na cienkie kółeczka 7-8 "łodyżek"). Dodajemy na początek 2 łyżeczki majonezu, sprawdzamy konsystencję, jeżeli uważamy, że za jest za mało majonezu to dodajemy do uzyskania pożądanej konsystencji, doprawiamy solą oraz pieprzem. Najlepiej smakuje z konserwowym ogórkiem lub pomidorem. Smacznego :)
SKŁADNIKI (dla 2 osób):
3 jajka ugotowane na twardo (jeśli robię pastę na rano to gotuję wieczór wcześniej i po ostudzeniu przechowuję w lodówce, rano obieram)
0,5 małej cebuli lub cebula dymka
majonez
sól, pieprz
WYKONANIE:
Jajka obierać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Cebule obierać i zetrzeć na małych oczkach (jeżeli używacie dymki to pokroić na cienkie kółeczka 7-8 "łodyżek"). Dodajemy na początek 2 łyżeczki majonezu, sprawdzamy konsystencję, jeżeli uważamy, że za jest za mało majonezu to dodajemy do uzyskania pożądanej konsystencji, doprawiamy solą oraz pieprzem. Najlepiej smakuje z konserwowym ogórkiem lub pomidorem. Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz