Łódeczki makaronowe z sałatkowym farszem
Przekąska ta została podpatrzona podczas mojego wesela, stąd kojarzy mi się bardzo miło, a do tego robi wrażenie, jest prosta do zrobienia i przede wszystkim jest przepyszna:D Warto spróbować na jakąś impreze :)
SKŁADNIKI:
30 muszli makaronowych Conchiglioni
6-7 średnich marchewek
400g sera żółtego najlepiej ementalera albo maasdamera
3-4 łyżki majonezu
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz
WYKONANIE:
Gotujemy muszle według przepisu na opakowaniu - al dente. Ugotowane muszle rozkładamy pojedynczo na talerzu i pozostawiamy do wystudzenia. Marchewkę myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 20-25 minut, aż marchewka będzie średnio miękka, odlewamy wodę i zostawiamy, aż wystygnie. Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Gdy marchewka jest zimna, kroimy ją na drobną kratkę, dodajemy ser i doprawiamy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, majonezem, solą oraz pieprzem. Gotowym farszem wypełniamy muszelki, można udekorować je gałązkami koperku. Smacznego :)
SKŁADNIKI:
30 muszli makaronowych Conchiglioni
6-7 średnich marchewek
400g sera żółtego najlepiej ementalera albo maasdamera
3-4 łyżki majonezu
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz
WYKONANIE:
Gotujemy muszle według przepisu na opakowaniu - al dente. Ugotowane muszle rozkładamy pojedynczo na talerzu i pozostawiamy do wystudzenia. Marchewkę myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 20-25 minut, aż marchewka będzie średnio miękka, odlewamy wodę i zostawiamy, aż wystygnie. Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Gdy marchewka jest zimna, kroimy ją na drobną kratkę, dodajemy ser i doprawiamy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, majonezem, solą oraz pieprzem. Gotowym farszem wypełniamy muszelki, można udekorować je gałązkami koperku. Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz